Skip to main content

De Producer

Over René Bloks

René maakt muziek sinds zijn vroege jeugd. Hij is begonnen met klassiek piano en speelde later in diverse bands en orkesten als pianist, gitarist en bassist.

Na het behalen van zijn Master of Arts aan de Universiteit van Tilburg is hij door zijn passie voor muziek al snel in de muziek beland. Sinds 2008 is René eigenaar van Studio Artichoque en heeft als producer/engineer inmiddels honderden producties op zijn naam staan. Vanwege zijn ervaring als producer/engineer in stijlen van Klassiek, Jazz tot Pop en Rock weten vele muzikanten, producers en bands de weg te vinden naar hem en zijn studio.

Samenwerkingen

Hij werkt(e) onder andere samen met: Krezip, Han-Louis Meijer (Christina Deutekom, Ernst Daniël Smid), George Baker, Henk Westbroek, Bert van den Brink (Eric Vloeimans, Cor Bakker, Toots Thielemans), Joel Borelli, Yves Berendse, Davina Michelle, Ralf Mackenbach, Spinvis, Bert Visscher, The Reservoir Dogs Band, Marit Trienekens (Beste Singer Songwriter / Grote Prijs van Nederland), Gildas Delaporte & Philharmonie Zuid-Nederland, Paulus Potters, Astrid Tan (De beste singer-songwriter, X-Factor), Eric van der Westen (Quintet), Emma Kok (The voice kids), Petra Hessing (The Voice van Vlaanderen), Mr. Jelix (Miles Davis, Jaco Pastorius), Karin Bruers, Marion Roberts (Sopraan), Xandra Willis (Loud & Proud Gospel / Erasmus Jazz Prijs), T-Sing (barbershopkoor nr. 2 van NL) en nog veel meer talent.

Daarnaast doet/deed hij producties met/voor bedrijven als: Make a wish, Het Zuidelijk Toneel, Audiocult (voor de Efteling), Popsport, Kunstbende, BKKC, Bosch, Mars, Philips, Premium Voices, etc.

René als producer & songwriter

Het blijkt vaak lastig voor bands en artiesten om eigen songs te verbeteren na een bepaald punt in het schrijfproces. De vraag wat wel en niet werkt op een plaat is precies waar René als producer/arrangeur mee kan helpen. Hoe klanten dit ervaren kun je lezen op de referentiepagina op deze website of op Facebook.

Opname & Mix – Werkwijze

Vanwege de ruime ervaring in diverse stijlen kan René zich goed inleven in de muziek. Er is daarom niet zozeer één sound waar veel engineers/studio’s bekend om zijn, maar hij past zich juist aan de muziek aan. Om te kunnen werken op het hoogste niveau met de beste ‘headroom’, transparantie en dynamiek is er gekozen voor een analoge aanpak met als hart de Audient ASP 8024 console en de SSL Sigma. De basis is zo een analoge transparante maar muzikale mix uitermate geschikt voor Jazz en Klassiek. Door het toevoegen van analoge boutique en vintage outboard units kan er veel meer kleur toegevoegd worden wat bijdraagt in stijlen als Blues, Pop en Rock.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat ik voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel op 06-54316232 . Luister ook eens op de luisterpagina!