Skip to main content

De Opnamestudio

Opnamestudio Artichoque

Naast een hoge opname kwaliteit vind ik creativiteit, een prettige werksfeer en een effectieve workflow ontzettend belangrijk in de opnamestudio. Dit zie je terug in de gear die ik gebruik, de aanwezige backline (vleugel, gitaar amps, drums) en de sfeervolle ruimtes. Ik heb bewust gekozen voor high-end  apparatuur (vintage & boutique) van bekende, maar ook onbekende merken. De grote namen als Coles, Royer, Neumann, Schoeps, AEA, API, SSL en Neve zitten natuurlijk ook in het arsenaal. Op gebied van mix kies ik voor analoog (SSL/audient console) en/of digitaal. Met de ruime keuze aan gereedschap kan ik opnames erg groot, direct en gedetailleerd laten klinken of bijvoorbeeld rauw en gekleurd. Elk project verdient een eigen en gedetailleerde aanpak om de juiste feel & sound te bereiken. Daarom hebben zowel vele klassieke- / jazz artiesten als rock muzikanten / -bands de weg naar ons gevonden. We werken veel lokaal / regionaal (Tilburg, Breda, Eindhoven, Den-Bosch), maar ook vanuit Utrecht, Amsterdam en internationaal weten ze de opnamestudio en mij als producer/engineer te vinden.

Controlroom van de opnamestudio

De controlroom is 35 m2 en heeft een zeer neutrale akoestiek. Samen met mijn PMC IB2s de belangrijkste tools die ik heb. Het hart van de controlroom is de Audient ASP 8024 console & SSL Sigma. Er is voldoende ruimte voor een hele band om mee te luisteren of om tracks/guides in te spelen. Er liggen directe verbindingen tussen de controlroom, de liveroom en de twee cabines.

De live room

De liveroom is 112 m2, 5,5 meter hoog en heeft door zijn afmetingen en akoestische aanpassingen een levendige en frisse akoestiek. De ruimte is zeer geschikt voor opnames van akoestische instrumenten zoals strijkers, blazers, drums en vleugel (halve concertvleugel, de Kawai RX 7 226cm ). Er is voldoende ruimte voor grotere bands, orkesten t/m 30 personen en koren tot ongeveer 40 personen. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de Tama Starclassic met extra snare drums van Tama en Ludwig. Ook zijn er diverse bassen, gitaren en gitaarversterkers (Vox AC 30 en Orange Rockerverb).

Twee Booths

In de liveroom staat een booth (bijv. voor de vleugel) van 12m2 met voldoende glas voor contact met de rest van de ruimte. Daarnaast is er nog een droge booth. Deze ruimte van 12m2 (3,3 meter hoog) staat in verbinding met de controlroom én de liveroom van de opnamestudio. Deze ruimte heeft een droge akoestiek en is zeer geschikt voor voice-overs / zang . Daarnaast is het geschikt voor droge opnames van bijvoorbeeld een kleine drumkit, gitaarversterker, of een blazerssectie (3 à 4 pers).

Guitar Booth

Een op maat gemaakte geïsoleerde kist om cabinets in te plaatsen (ook grote 4x12s). Bij opnames voorkomt de kist overspraak tussen bijvoorbeeld drum- en gitaartracks. Zo kan er dus tegelijkertijd ingespeeld worden zonder overspraak.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel op 06-54316232 . Luister ook eens op de luisterpagina!