Skip to main content

Referenties muziekstudio

Hoe anderen Artichoque ervaren.

Fijne studio! Een grote opname ruimte met aparte cabine voor eventueel drums of vleugel, Een aparte ruimte voor zang/gitaar, en een grote controle kamer. Het is zo opgebouwd dat je in alle kamers visueel contact met elkaar kan hebben.

René een erg prettige en sympathieke man om mee samen te werken. Hij is enorm onderlegd als audio engineer, heeft een zeer goed gehoor en hij heeft kijk op de muzikale samenhang. Daarnaast heeft hij gegronde kennis van alle instrumenten. Dit pakket zet hij in om de muzikanten te laten presteren, en zo het product kwaliteit te geven.

– The Gimmick

Zeer mooie en ruime profesionele studio en Rene is relaxed! Daardoor voel je je al snel op je gemak!

– Angelique Gulickx

Een tijdje terug heb ik een 5-tal nummers opgenomen in studio Artichoque bij Rene Bloks. Van tevoren hebben we samen bekeken hoeveel tijd ik nodig zou hebben en hebben we een indeling gemaakt. Alles was mogelijk en overal was een oplossing voor. Tijdens de opname dagen was hij kritisch en wilde hij koste wat het kost iets gaafs neer zetten. Wel hield hij de tijd goed in de gaten en stelde we af en toe iets bij (als iets toch meer tijd kostte), maar alles in overleg. Hij was altijd eerlijk ook als dat soms minder fijn was om te horen, maar altijd in dienst van het product dat ik graag wilde hebben. Met de mixen ben ik ook zeer tevreden. Hierbij kon ik precies aangeven wat ik wilde en dan kreeg ik het ook precies zo terug. Kortom: een hele fijne samenwerking en samen een product afgeleverd waar ik trots op ben!

– Klaas2, Gijs Verstegen

Toen we het idee hadden om in juni onze CD ‘Liefs, uit Tilburg’ te lanceren, wisten we meteen dat we bij René Bloks moesten zijn voor het opnemen en mixen. René is erg fijn om mee te werken. Hij neemt de tijd voor je en laat je je eigen ding doen, maar zorgt wel voor een goede flow in het werkproces. De opnames verliepen geweldig en de CD is fantastisch gemixt. De Artichoque-studio zal ook bij ons zeker een aanrader blijven.
Thanks, René!
Wessel en Joosje

– Dear Adam

Good vibe! Great engineer. Thank you! See U in Paradox!

– Tino Boley – Reservoir Dogs Band

“Very inspiring to work in the studio where the atmosphere is great, techneek is good and the Yamaha Grand Piano has a nostalgic character really fine for the album that we – Gildas Delaporte and me – were producing. Keep the good work up! Bert van den Brink”

– Bert van den Brink: pianist

In mei 2017 hebben we onze eerste EP “Memories” gereleased in de Effenaar in Eindhoven. Een EP waar wij als band enorm trots op zijn. Niet alleen omdat we blij zijn met de nummers, maar ook vooral om de kwaliteit die we samen met René hebben neergezet. Wij hebben direct na de release al besloten dat we onze vervolg EP wederom samen met René gaan uitbrengen. Als je wilt gaan voor kwaliteit en professionaliteit, dan moet je zeker eens met René in gesprek gaan. Wij kunnen je garanderen dat je er geen spijt van zult krijgen.

Onze EP “Memories” is nu op Spotify, I-Tunes, Deezer en alle andere bekende kanalen te beluisteren.

René, thnx voor alle zorgen en het mooie eindresultaat.

Rick, Max, Michiel en Ties

– Riptide: Rockband

“Een geweldige studio. Een aantal maanden mogen werken met Rene voor onze recording van United4Christ koor en orkest. De kennis en kunde van het opnemen etc ligt op het hoogste niveau daarnaast is Rene een zeer plezierige vent met oog voor detail. Onder de indruk van zijn zeer muzikale en opname technische kwaliteiten. Echt doen als je een fantastische opname wilt maken !!!!”

– Aad Contze: Dirigent United4Christ

Super service! Relax en we komen zeker terug! top…

– Balcon al Mar

Als enthousiaste amateur hoorde ik van Record Your Voice! en wist meteen: ‘dat wil ik doen!’. Voor mij de eerste keer in een profi studio, dus heel spannend. Gelukkig is René heel geduldig en relaxed waardoor ik dat zelf ook meer was. Mijn rots in de branding en CVT vocal coach Joosje Jochems was er natuurlijk ook en met ons drieën hebben we in anderhalf uur een demo gemaakt waar ik heel blij mee en trots op ben!

Record Your Voice is echt een super tof concept. Perfect om kennis te maken met opnemen in een studio en om in korte tijd iets heel moois te creëren.

Heel heel heel heel erg bedankt René en Joosje!

– Sofie Brökling – Deelneemster Record Your Voice

“We hebben onze EP Spinsels opgenomen bij René in Studio Artichoque. De EP is onwijs mooi geworden en we hebben in een relaxte sfeer kunnen opnemen. René is flexibel, denkt goed mee en werkt heel professioneel. Het was een hele fijne samenwerking, zeker voor herhaling vatbaar!”

– Dwaalkat: Nederlandstalige Popband

“Prachtige ruime studio waar je in een ontspannen en gezellige sfeer samen met René serieus aan de slag kunt gaan. René is zeer betrokken en gedreven, heeft een scherp oor, wil meedenken vanuit jouw visie, is eerlijk, geduldig en geeft goed advies. Met zijn aandacht, oor voor detail, fijne karakter en vakkennis werd het opnemen van de single een droom die uitkwam!!”

– Astrid Tan: Singer/Songwriter

“Begin september een klassieke liederen-cd opgenomen in Artichoque. Dankzij de prachtige (vintage) spullen, de relaxte sfeer en vooral het vakmanschap van René zijn we erg blij met het resultaat. René is betrokken, geduldig en precies, en heeft een uitstekend oor. Mijn stem heeft nog nooit zo mooi op de plaat geklonken als op deze opnames! Een absolute aanrader, bovendien gelegen in een sfeervolle plaats waar je na afloop gezellig de goede afloop kan vieren. De gang vanuit Amsterdam meer dan waard!”

– Jan-Paul van Spaendonck: Klassiek

“Deze zomer hebben we met onze band Daddy To The Rescue een demo CD bij je opgenomen in Studio Artichoque. We zijn erg blij met het resultaat en het is precies geworden wat we wilden. Niet in de minste plaats door de prima supervisie en begeleiding van René als wel door prettige en relaxte sfeer in de studio. René heeft uiteraard een goed oor en weet met zijn expertise onze wensen te vertalen naar een tot in de puntjes verzorgde demo. Wat ons betreft de volgende keer weer.”

– Daddy to the rescue: Swing & Jive band

Tijdens de drie cd opnamen’s met verschillende klassieke vocalisten zorgde Rene voor een sfeer vol rust en inspiratie. Mede door zijn vakmanschap kwamen wij tot onze beste prestaties waarvoor HULDE!!

– Han-Louis Meijer

“We recorded most of our EP’s and albums at Artichoque Studio’s. The owner, René Bloks, is a true soundwizard, and is able to deliver high quality for a fair price. Using the most up to date software and equipment while simultaniously understanding music as if he is a band member, cooperating with him is really a pleasure. Keep going! Kind regards, on behalf of the Seasons, Bart”

– The Seasons: Pop/Rock band

Niet zover van Eindhoven vind je het pittoreske Oisterwijk met in het centrum studio Artichoque. In goede samenwerking met René nam ik hier mijn EP op. René weet wat hij wil, weet wat te doen, weet wat de muzikant nodig heeft, weet van geen ophouden. Daarbij komt een goede sfeer en een efficiënte manier van werken in een goed georganiseerde studio. Muziek maken doe je gezamenlijk en daar is René erg goed in. Binnenkort zal ik naar de ge-masterde versies verwijzen, dan kun je het zelf ervaren. Ik heb er een goede vriend bij!! See ya

– Patrick Meis: singer/songwriter

“René is a brilliant producer: he creates a relaxed atmosphere in which you can really shine. I would strongly recommend Studio Artichoque.”

– Emma Brown: Classical singer

“Al jaren werken wij met Kunstbende Noord-Brabant en Popsport Brabant samen met René. Super betrokken, meedenkend én goede eindresultaten! Wij willen niet anders.”

– Kim van der Weerden: Kunstbende & PopSport

“Ik heb al meerdere projecten opgenomen in René zijn uitstekende studio en ben altijd erg blij met het eindresultaat, de prettige samenwerking en de flexibiliteit.”

– Freek de Greeff: Engineer / Producer

“Uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Mooie ruimte voor diverse soorten opnames. Eigenaar René denkt en helpt graag mee om het beste uit de opnames te halen. Absolute aanrader!”

– Ben van Gastel: Rockband / songwriter

“In april heb ik bij Studio Artichoque mijn eerste CD opgenomen, begeleid door de mannen van Back To Jazz. Ik kende de studio nog niet maar het voelde gelijk goed. De opnameruimte ziet er zeer professioneel uit en René is een bekwaam regisseur. We hebben onder zijn strakke leiding in een dag zeven nummers kunnen opnemen. Te gek! Ondanks de spanning voor de opnames was de sfeer relaxed en positief. De opnamekwaliteit is bijzonder goed en heeft ons aangenaam verrast. Inmiddels is de CD een feit, en mede dank zij het puike werk van René in de studio en bij de mix is het een debuut geworden om trots op te zijn. Waarvan akte! Blij met de samenwerking en van harte aanbevolen: Studio Artichoque!”

– Nicole Willemsen – Jazz zangeres & band

“Mooi analoog speelgoed, lekker grote akoestische ruimte, scherp geprijsd en goede ondersteuning.”

– Jeroen Timmermans: Singer/songwriter

“Working with Rene means working with great ears, great brains and a good heart. And also with an awful lot of knobs and sliders, but that’s ok.”

– Debby Boekema: Zangeres & Vocalcoach

“René is een geweldige allround producer. Hij denkt goed mee met de bezetting van een track en produceert en mixt deze daarna fantastisch! Samen hebben we een erg goede sound bereikt. René is prettig om mee te werken en de prachtige studio ligt op een zeer gunstige plek. De studio biedt de beste hardware en software voor een perfect geluid. We hebben er erg van genoten om met René te werken en het zal zeker niet bij deze ene keer blijven. Een aanrader voor iedere muzikant! Rinus, The Spvrk”

– The Spvrk – Rockband

Afgelopen zomer had ik het plan opgepakt om een aantal van mijn zelf geschreven nummer op te nemen en uit te brengen. Via internet kwam ik op de site van Studio Artichoque en dat zag er meteen zeer professioneel uit. Ook de apparatuur die op de site vermeld stond, liet niets te wensen over. Na een prettig eerste gesprek konden we beginnen. Het opname- en mixproces heb ik als zeer relaxed en professioneel ervaren. René regisseert het proces strak en begeleidt het geheel zeer vakkundig in een positieve sfeer. Ik vind het heel belangrijk dat een creatieproces zich in een positieve sfeer en omgeving af speelt; zowel ik als de band hebben zich erg thuis gevoeld. De EP is super geworden en het vervolg zit er al weer aan te komen; uiteraard wederom bij Studio Artichoque! René, bedankt!!

– Jan Willem Ketelaers – Songwriter / Rockband

“Today I had a fantastic studio session with Rene and I am impressed with the result! Great sound, great gear, very friendly and professional. Thanks Rene!”

– Pablo Juncosa: Gitarist

“Pas geleden samen met René een eigen lied uitwerkt en geproduceerd. Opnieuw zeer tevreden over het resultaat. Ik kan iedereen aanraden zijn eigen werken bij Artichoque om te zetten naar radiowaardige opnames.”

– Jan Coppens

“Relaxed! Vakmensen die weten wat ze doen. Perfecte prijs/kwaliteits verhouding. Hier komen we zeker terug!”

– Bart Schuermans: Zanger

“Fijne geluidsstudio, er hangt een relaxte sfeer, ze werken met zeer goed materiaal en de ruimte is best groot. De ‘redelijk jonge’ technicus Rene verstaat z’n vak en heeft goeie oren aan z’n kop.”

– Erik Potters: Arrangeur / muzikant

“Bedankt voor het perfect opnemen en de prettige samenwerking. Ben heel blij met het resultaat. Zal zeker muzikanten / artiesten jou studio aanbevelen!”

– Spencer: Singer/songwriter

“Met René is het altijd fijn samenwerken. Hij denkt met je mee om zo uiteindelijk het beste eruit te halen.”

– Nuwan Heerkens – Zanger

Een paar weken geleden heb ik 2 covers en 1 zelf geschreven nummer opgenomen bij Renè. Een hele fijne samenwerking. Er wordt echt geluisterd naar wat jij graag wilt, maar er wordt ook eerlijk gezegd als het niet klopt of niet mooi is. Er wordt echt aandacht aan besteed en als het goed klinkt maar nog niet super dan wordt er de tijd genomen om te zorgen dat het uiteindelijk wel super klinkt.

Na de opnames waren de nummers heel erg snel in elkaar gezet en door gestuurd naar mij.
En ook daarna was er nog ruimte om in de muziek kleine dingen aan te passen.

Als je een goede opname wilt laten maken dan is Artichoque zeker een aanrader. Niet alleen super leuk maar ook heel erg leerzaam!

Dankjewel Renè voor de fijne samenwerking!

– Roos Nicolaes

Bedankt René, voor jouw professionele aanpak en fijne samenwerking! Ik ben heel tevreden met de opnames en kom, als ik zover ben, weer terug om meer nummers op te nemen. Vriendelijke groeten, Diana Nossent

– Diana Nossent

Vriendelijk, geduldig en zeer professioneel!

Wij, maar ook Bertus & Jaapie zullen hier nog vaak terug komen 

Good job!

– Pieter Ketelaars – Bertus & Japie

“In december twee te gekke koorstukken opgenomen bij Rene. Buiten de gezellige en gemoedelijke sfeer is het resultaat heel erg goed! Heel fijn werken in Artichoque, een echte aanrader!”

– Xandra Willis: Zangeres / vocalcoach

Clients Pop/Rock

7days groove
Acoustic 4
Amend
Ampiphy
Anders Ook
As own as we
Back on Track
Balcon Al Mar
Balance
Blue Monday
Bluesstruck
Colorchanging Egg
Concrete Jungle
Crossover
Davina Michelle
Dancing in the backyard
DAAR
De Vraag
Defect
Dexter Saint Jock
Double Mess
Eenheid
Eternity
Eva Bouwmeester
FALL
Frantic
Freeb
Front row zydeco
George Baker
Groover
Hengst
Henk Westbroek
Hour Zero
Jan Willem Ketelaers
Johny Booze and the Voltones
June Sixteen
JunXion
Last Suggestion
Love Repherence
Low Desert
Manic Lips
Marc Martens
Marcel Fleuren
Motel du Sud
New Dawn Rising
No More Jack
No Mystery
Nore
Op Glad Ys
Orange Fox
Overdoze
Krezip
Petra Hessing
Pigteeth
Phil Collins Live Experience
Rainbow Mafia
Radical Nerve Distortion
Razorblade
Reservoir Dogs Band
Riptide
Risiko
Sita
Skalala
Soakywet
State of the Art
Stonefish
Straight from the Fridge
Sugar
SWITCH
Sylvium
Tass Finner
The Bacon
The Gimmick
The Gooch
The Lazy Lemons
The Milfs
The Naked Sweat Drips
The Seasons
The Sound Of Sunday
The Spvrk
The Vision of Johanna
There goes culture
Ton de Broos
Trackless
Ulysses
Undefined
White Elephant
Windup Space
Zero Blindness

Clients Singer/songwriter

Aidan
Anna Verhoeven
Ara Abrahamian
Astrid Tan
Attilio
Bregje Mols
Celia van Onna
Cindy Wielders
Claudy Wolfs
Diana Nossent
Diederik van den Brandt
Djurre van Dijk
Duology
Dwaalkat
Huub Ruel
Indywheels
Jan Coppens
Jasmine Ressang
Jeroen Timmermans
Julia!
Klaas Kwadraat
Laura Rosalia
Luuk Ransijn
Marit Trienekens
Merel Brusselers
Nana Peijnenburg
Neil Foreman
Patrick Meis
Peter Meppelink
Sam de Laat
Sam Wilder
Spinvis
Spencer
Ties Wesseling
The Martial
Thomas de Graaff
Vincent van Reen
Wil Nelemans
Venice

Clients Jazz & World

Back to Jazz
Beaux jazz
Bert van den Brink
Daddy to the Rescue
David Hordijk
Dear Adam
Duo Papilio
Eric Hendrich Trio
Eric van der Westen Quintet
Erik Potters
Five guys named Joe
Follow Alice
Gildas Delaporte
Grupo del sur
Hot Revival Stompers
Jazzwerk
Jonny Boston Quartet
Kofferband
Maggie Magoo
Michael Simon
Nikolai Clavier
Paulus Potters
Sabry Elkoshairy
Sentime
The Balcony Players
Two Tones
United for Christ
Vimbai
Zinder

Clients Classical

Ad Twannes
Berrie Kolmans
Chavah Lichtenberg
Christina Schönbach
Emma Brown
Eric Schoones
Etienne Revesz
Gerard de Graaf
Gevorg Aperánts
Gulnara
Han-Louis Meijer
Hans Pronk
Helma Verhof
Ingrid van den Boogaard
Isolde Troost
Jan Paul van Spaendonck
Jeroen Bouterse
Klassiek in concert
Lilian de Jong
Mariela Anazco
Marijn van Riel
Marion Roberts
Maury van Loon
Michiel van ’t Landt
Nancy Verschuuren
Philharmonie Zuid-Nederland
Renske Tjoelker
Rens de Ronde
Sabine Mantel
Soundhouse UK
Titus Tielens
Toon Diepstraten
Willem Bond
Wout Dingemans

Clients Brass

Anton aus Krüge Stadt
Blueband Sterksel
Buitenbintjes
Carnavalsstichting Tilburg
De aggemarvanhuisafbent
De Blaokpappers
De Bollekes
De Buntstekers
De Buskes
De carnavalsgekken
De Krieltjes
De Roodneuzen
De Taverneplekkers
De Vip-kus
Dr Brass
Dweilorkest Sorry
Federatie Oisterwijkse Dweilorkesten
FC-NOT
Gazzerop
Gools Gebler
G.T.E.T.G.
Hofkapel de Sleutelsollers
Kaaj Gaaaf
Lekkerkapel
Merletband
Orde van de blauwe jas
Plekbènt
Stefan Danckaert
VIRUS
Xperience Brassband
Zuutjes Aon

Organisations & Producers

010101 music
Achmea
Akertech BV
Aker uitvaarten
Audiocult (muziek Efteling)
B*There festival
Beeldvanger Media
Belevingstheater De lachende zon
Best Music
BKKC
BluePurple Records
Bosch
Brabants Jongeren Festival
Branie Experience Marketing
Centraal Beheer Achmea
Croan Consultancy
De Nieuwe Veste
De Tovervogel
Djuri Boot Music
Eeg van Kruysdijk (Jake van Kaye)
Eindhovens Studenten Corps
Freek de Greeff
Factorium
Gemeente Oisterwijk
Gemeente Vught
Grando Keukens
Green communicatie
Giovanni Sturkenboom
Het nieuws van Sint
Het Zuiderlijk Toneel
HLB Van Daal & Partners
How to be a Business Woman
I am one world
Intermezzo
Interpolis
Jay Pee Music
Jean-Paul Vis
Julianatoren
Keuken Kampioen
Kunstbende
Kwikfit
LimeBizz
Linden IT
Luuk Touw
MaenMa
Mahinder Toelaram
Make a wish Nederland
Mars
NS Poortbeheer bedrijf
Oisterwijk 800
Philips
PNO consultants
PopSport
Premium Voices
Radioheads
Rockacademie auditie coaching (RAAC)
Ronald van Dijk
Schaduwspel
Scheepens Reclame Adviseurs
Sijfa cruises
Stukadoor Tilburg
Tency Music
Unikids
UVSV
Uranus
Van Bommel schoenen
Verkadefabriek
Vidar
Vinke Vision
Vrijetijdshuis Brabant
Wouww
Zing Jheronimus

Zangers, koren & overig

Ad Wijgergangs
All Women
Armen Manveli
Ashwin Skandalous
Bart Schuermans
Best Blèk Barbershop Singers
Bert Visscher
Bertus en Japie
Brabants Soundmix Duo
Cees van Dijk
Dionysios Passas
De Leye Zangers
Emma Bown
Family and Friends
Frans de Meijer
Frans van der Meer
Gemengd koor Volksadel
Gerard Mevissen
Halil Altin
Jan Wim Schoenmakers
Joel Borelli
Leyen Zangers
Linda Stillekens
Martin Meyer
Miss Cat
Nota Feliz
Nuwan Heerkens
Undefined
United 4 Christ
Unlimited Barbershop
Pascal Weckseler
Peter van Best
Quintessens
Ralf Mackenbach
Redouan Urriagli
Sem
Reinier Zonneveld
Ruud Stroombergen
Tim Remie
Thimo van Haaren
T Sing
Yves Berendse
Xandra Willis