Skip to main content

Singer Songwriters

Mogelijkheden voor singer songwriters

Ik werk veel samen met singer songwriters. Van akoestische demo’s  tot volledig  geproduceerde singles en EPs. Naast engineer kan ik je ook helpen als producer, songwriter en muzikant.

Akoestische EP / Demo

In een halve of hele dag kan er in een kleine bezetting al veel opgenomen worden (zang + vleugel, zang + akoestische gitaar). Er staat hier een mooie vleugel van Kawai (RX7, 226cm) en we hebben diverse akoestische gitaren (Fender / Blueridge).

Productie van een single of EP

Naast opname & mix engineer kan ik je helpen met het schrijfproces en andere delen van de productie. Dus als je een of een aantal songs in de basis (akoestisch) af hebt dan zit je hier goed om er een complete productie van te maken. Op basis van bijvoorbeeld een pre-productie kunnen we verder gaan arrangeren om vervolgens het productieproces in te gaan.

Hoe klinkt het?

Hier een selectie van de songs in de categorie singer songwriter die zijn opgenomen en gemixed in de muziekstudio.

Opgenomen & gemixed in Artichoque door René

De sound

Met 32 sporen; top pre-amps (API, Universal Audio, Neve, Millennia, etc.), microfoons (AEA, Neumann, Sennheiser, FLEA, AKG, etc.) kunnen er op het hoogste niveau opnames gemaakt worden met zeer diverse sounds (van clean tot gekleurd). Voor de mix gebruiken we de high-end console van Audient (ASP8024) aangevuld met summing en de mixbus van de SSL Sigma. De liveroom van 112 m2  klinkt fris en levendig en is daardoor te gek voor drums, akoestische gitaar en vleugel.

Sessiemuzikanten

Als singer songwriter heb je vaak professionele muzikanten nodig als je een bandproductie wilt neerzetten. Daar kan ik je bij helpen. We hebben diverse sessiemuzikanten die we kunnen inschakelen; drummers, gitaristen, strijkers, blazers, etc.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel op 06-54316232 .