Skip to main content

Brass (bands)

Van Dweilorkest tot Brassband

De studio heeft een grote liveroom die geschikt is voor vele soorten bands zoals bigbands, brassbands, blaaskapellen, dweilorkesten of een bescheiden blazerssectie. Er zijn daarnaast 2 cabines voor het isoleren van instrumenten (bijvoorbeeld voor de contrabas en vleugel bij een bigband).

Hoe klinkt het?

Hier een selectie van de songs die zijn opgenomen en gemixed in de muziekstudio.

Opgenomen & gemixed in Artichoque door René

Faciliteiten

De opnamefaciliteiten zijn ingericht zodat er diverse aanpakken mogelijk zijn. De liveroom is 112 vierkante meter en is 5,5 meter hoog. Deze klinkt te gek voor een levendige brass-sound. Samen met booths kan een gehele band ineens opgenomen worden waarbij overspraak van de drums bijvoorbeeld beperkt is. Er is een koptelefoonsysteem aanwezig met 25 koptelefoons waarbij er 6 individuele koptelefoon-mixen mogelijk zijn. Natuurlijk kan er ook ‘gelaagd’ gewerkt worden (eerst drums, daarna bas, blazersgroepen, etc.).Voor de bigbands; er is een Kawai RX7 vleugel aanwezig.

Sound

Met 32 sporen; top pre-amps (API, Universal Audio, Neve, Millennia, etc.), microfoons (Neumann, Sennheiser, FLEA, AKG, AEA, Coles, Royer, etc.) kunnen er op het hoogste niveau opnames gemaakt worden.

Mix

Voor de mix gebruiken we de high-end console van Audient (ASP8024) aangevuld met summing en de mixbus van de SSL Sigma. Extra kleur wordt toegevoegd met vele vintage en boutique outboard units.

Brass

Demo Pakket

Opname van 3 songs!
  • 1 dag opname ( 8 uur)
  • 3 uur editing & mix (digitaal)

Prijs: € 575,00

Brass

EP Pakket

Opname van 4-6 songs
  • dagdeel/Avond van te voren opbouwen/soundcheck
  • 1 dag opname
  • Editing & mix (12u)
  • Je ontvangt voor de eindmix een ruwe mix
  • Eindmix samen met de band in de studio

Max 8x per jaar voor deze prijs

Prijs: € 1.350,00

Meer weten?

Wil je meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel op 06-54316232 .