Skip to main content

Twaalf en dertien januari zijn er dertien deelnemers van de RAAC (Rockacademie auditie coaching) in de opnamestudio geweest om hun demo op te nemen. Getalenteerde jonge zangeressen, bassisten, gitaristen en drummers kwamen voorbij. Het leuke is dat de studenten elkaar helpen met hun demo in de muziekstudio. Zo speelt een gitarist ook mee op de demo van een zangeres bijvoorbeeld. Ook de coaches / docenten speelden graag mee waar nodig. Extra vet als student natuurlijk, een professionele sessiemuzikant op je demo.

Omdat er in twee dagen dertien deelnemers waren (negen in band vorm en vier in singer / songwriter vorm) was een productieve opstelling ontzettend belangrijk. Het ene bandje had twee gitaristen, de ander een gitarist én keyboard, elektrische gitaar, akoestische gitaar. Met een effectieve planning en een uitgebreide opstelling hebben we zonder te veel switchen alle acts in een laag kunnen opnemen (op backing vocals en overdubs na natuurlijk).

Al met al een tof weekend gehad in de muziekstudio met de leerlingen én coaches Joosje Jochems (zangcoach / CVT), bassist Wessel Maas (sessiemuzikant / docent), Noah Seelmann (keys), Joost Koevoets (drums) en Thomas Beekwilder (gitaar). Hopelijk hebben de deelnemers succes en zie ik er een paar terug als student van de Rockacademie of een andere mooie opleiding.